Учасники Клубу новаторів агробізнесу підбили підсумки роботи за рік

17 грудня 2018 89 0
Учасники Клубу новаторів агробізнесу підбили підсумки роботи за рік

У середу 12 грудня в Києві пройшла підсумкова зустріч учасників Клубу новаторів агробізнесу, започаткованого компанією BASF. Представники 26 провідних українських господарств презентували результати випробувань на своїх полях інноваційних препаратів BASF — Акріс®, Архітект™, Адексар® СЕ Плюс, Євро-Лайтнінг® Плюс, Кельвін® Плюс, Осіріс® Стар, Стандак® Топ, ХайКот Супер Соя и ХіСтік Соя.

Сільгоспвиробники, які стали учасниками Клубу новаторів агробізнесу, мали унікальну можливість протягом усього 2018 р. першими випробувати новітні продукти BASF, котрі тільки виходять на український ринок. Для цього закладалися дослідні ділянки, де замість традиційної для кожного господарства аграрії використовували систему захисту, запропоновану менеджерами BASF.

На засіданні Клубу новаторів агробізнесу фермери разом із менеджерами компанії-виробника ЗЗР обмінялися досвідом використання низки препаратів, обговорили переваги та різні нюанси.

Так, наприклад, господарства, які використовували на полях соняшника новий морфорегулятор-фунгіцид Архітект™, відмітили, що завдяки дії цього препарату вдалося отримати більший урожай. Зокрема, у господарствах Вінницької, Полтавської, Сумської, Тернопільської, Харківської та Дніпропетровської областей зафіксували приріст врожайності соняшника на рівні 2-4,5 ц/га. А от рекордні прибавки урожайності були зафіксовані у Львівській області, де господарство отримало аж +11 ц/га, і в Запорізькій області з приростом урожайності на 10,8 ц/га: на контрольній ділянці тут отримали усього 23,5 ц/га, а на дослідній ділянці, де був застосований Архітект™, — 34,3 ц/га.

«Завдяки препаратам BASF ми отримали прибавку по соняшнику на рівні 3 ц/га. Тож наступного року плануємо використовувати випробувані цьогоріч новинки на всіх товарних посівах. До нас приїжджають агрономи і керівники сусідніх господарств, щоб подивитися, як нам вдається отримувати хороші результати», — розповів агроном ПСП «Саверці» Віталій Поліщук із Житомирщини.

Під час обговорень фермери відмітили, що традиційно препарати компанії BASF є дорожчими, однак саме завдяки їхній ефективності вдається досягнути суттєвого збільшення врожайності базових сільгоспкультур. Відтак економічна вигода спонукає сільгоспвиробників віддавати перевагу засобам захисту рослин виробництва саме цієї компанії.

«Система захисту в нашому господарстві на 70-80% cкладається із препаратів BASF. Ми постійно закладали власні дослідні ділянки, аби мати змогу на власні очі переконатися в дії того чи іншого препарату. Ми не беремо «на вухо», бо «кожен кулик хвалить своє болото». А от нові препарати… їх майже ніде купити не можна. Участь у цьому Клубі — це можливість першими отримати для випробування ті продукти, які ще ніде не можна знайти. Крім того, тут ми можемо почути в презентаціях ту інформацію, яку мало хто озвучує на українському ринку», — ділиться враженнями керівник СВК «Вівсяницький» Валерій Ліневич.

У 2019 р. учасники Клубу новаторів агробізнесу зможуть першими протестувати новий гербіцид Корум®, котрий покликаний боротися з лободою білою, амброзією полинолистою та цілою низкою проблемних перерослих бур’янів у посівах сої та гороху.

Президент Клубу новаторів агробізнесу Вадим Потьомкін розповів, що ідея створення такого об’єднання сільгоспвиробників виникла досить давно. Компанія BASF раніше мала досвід закладки виробничих дослідів у господарствах, але далеко не завжди фермери розуміли свою значущу роль у розвитку нових препаратів. Зрештою було вирішено відібрати найбільш перспективні українські господарства, котрі відкриті до впровадження інновацій, і створити своєрідну платформу, де представники цих господарств могли б обмінюватися результатами власних досвідів, думками та шукати нові рішення в рослинництві.

«У нас було два основні критерії відбору учасників Клубу новаторів агробізнесу: по-перше, це господарства, які використовують найбільш передові технології, по-друге, ті, що націлені на пошук нових рішень. Інформацію, яку ми отримуємо від членів нашого Клубу, ми використовуємо і з метою популяризації продуктів компанії BASF, а учасників Клубу позиціонуємо як справжніх лідерів думок на аграрному ринку. У більшості випадків результатами тестування інноваційних продуктів задоволені і аграрії, і ми. Однак ми не боїмося якихось «незручних» результатів дослідів. Навпаки, це дає нам розуміння «зон росту» наших препаратів і є великим кроком вперед у їх вдосконаленні», — розповідає Вадим Потьомкін.

Довідка

Клуб новаторів агробізнесу  — це платформа, де прогресивні та досвідчені агровиробники мають можливість обміну досвідом, знайомства з новими технологіями і продуктами та обговорення їх ефективного застосування для розвитку бізнесу.

До Клубу новаторів агробізнесу входять 26 аграріїв з 19 областей, які представляють сучасні потужні господарства України, що успішно впроваджують інновації та новітні технології в своїй діяльності.

Учасники Клубу новаторів агробізнесу отримують змогу тестувати нові препарати компанії на своїх полях. Завдяки їм, всі аграрії України отримають чесну та достовірну інформацію про те, які результати забезпечила інноваційна продукція компанії BASF на полях.

У 2018 р. учасники застосовували на своїх полях такі препарати BASF як Акріс®, Архітект™, Адексар® СЕ Плюс, Євро-Лайтнінг® Плюс, Кельвін® Плюс,                      Осіріс® Стар, Стандак® Топ, Хайкот Супер Соя  та ХіСтік Соя.

Виконано за допомогою Disqus