Перший модуль автоматизованого доїння на два місця з’явився на Харківщині

19 грудня 2018 284 0
Перший модуль автоматизованого доїння на два місця з’явився на Харківщині

У ПСП «Вільшанське», що на Харківщині, установило перший в Україні модуль автоматизованого доїння Monobox на два доїльних місця. Обладнання поставила компанія GEA. Про це повідомляє  agrotimes.net.

Модуль доїння Monobox працює автономно цілодобово.

«Коли тварина потрапляє до доїльного боксу, система за номером зчитує дані про неї, що дозволяє роботу впізнати корову й під’єднати з визначеними стартовими параметрами, а корові — отримати свою порцію прикорму», зазначив менеджер компанії «GEA Україна» Олексій Антонов. 

Кожен етап — під’єднання доїльного стакана, миття, сушіння, стимуляція, попереднє здоювання, доїння й обробка вимені після доїння — є частиною уніфікованої, швидкої й комфортної для тварин програми, що відбувається за одне під’єднання доїльного апарата, окремо для кожної чвертки вимені. 
Під час доїння корів молокозбірник, клапани й насоси з частотним регулюванням здійснюють щадне транспортування молока до танка-охолоджувача.

«Тварини йдуть на доїння тоді, коли в них виникає природне бажання віддати молоко й одночасно поласувати смачненьким. Шлях до кормового столу пролягає повз роботи, тому тварина має змогу пригадати про час доїння, зайти в робот подоїтися в комфортних умовах і йти далі», — розповіла головний зоотехнік господарства Тетяна Бугай

Виконано за допомогою Disqus