Стало відомо, в якій області найбільше с/г кооперативів

1 лютого 2019 231 0
Стало відомо, в якій області найбільше с/г кооперативів

Найбільше в Україні сільськогосподарських обслуговуючих кооперативів зареєстровано у Черкаській області. Їх там 128. Про це повідомляє Черкаська ОДА.

Найбільше зареєстровано багатофункціональних кооперативів — 78. Ще 21 — заготівельно-збутових, 9 — переробних та 20 — іншої спрямованості. Лише минулого року на Черкащині створили 17 кооперативів.

«Розвиток кооперативного руху на Черкащині лишається серед пріоритетних та є напрямом реалізації Стратегії розвитку-2020. Також, ми,  продовжуємо шукати ініціативні групи та вивчаємо заяви бажаючих утворити кооперативи. Лише за кілька останніх місяців  в області розпочали свою діяльність більше 10 сільськогосподарських обслуговуючих кооперативів», — розповів очільник управління агропромислового розвитку Черкаської ОДА Ігор Колодка.

За його словами, це переважно, універсальні кооперативи, які спеціалізуються на наданні членам кооперативу послуг з обробітку земельних ділянок, транспортних, заготівельних та інших. Крім того, основний напрямок фінансової підтримки буде спрямований на створення нових та підтримку діючих молочарських кооперативів.

Виконано за допомогою Disqus