Урожай озимих культур скоротиться на 20% — прогноз

5 березня 2019 679 0
Урожай озимих культур скоротиться на 20% — прогноз

Через безсніжну зиму урожай озимих культур у 2019 р. буде на 15-20% меншим, ніж минулого року. Також очікується скорочення врожаю ранніх культур. Таку думку висловив народний депутат Сергій Лабазюк, передає ГолосUA.

«У нас сьогодні колосальна проблема з вологою. Такої ситуації з безсніжною зимою давно не було. Я в агробізнесі та сільському господарстві вже 10-15 років, я такого не пам'ятаю, щоб був такий малий обсяг вологи на землі, оскільки не було снігу. Це призведе до втрати врожаю — як озимих посівів, так і ранніх. Озимим ще треба пройти навесні вегетацію, вони вже в стресовому стані, тому що то тепло, то мороз, це погано для рослини. І наукові дослідження показують, що це дасть мінус 15-20% врожаю», — говорить нардеп.

Він додав, що також негативно позначиться на врожайності відсутність дощів в березні.

«Щодо ранніх зернових рано прогнозувати, але якщо не буде опадів і доведеться сіяти в суху землю, це мінімум 20-30% мінус по урожаю. За всіма раннім культурам. Найпершим буде сипатися ячмінь, і вологи вже недостатньо. І якщо вологи не буде на початку березня, будемо сіяти в суху землю», — зазначив Сергій Лабазюк.

Виконано за допомогою Disqus