Питання відкриття ринку землі зараз не на часі — думка

10 жовтня 2015 76 0
Питання відкриття ринку землі зараз не на часі — думка
Кurkul.comПитання відкриття ринку землі зараз не на часі — думка

Продаж землі не може бути розпочато до того часу, поки влада не зможе залучитися цілковитою довірою народу і поки не буде подолано корупцію.

Про це агропорталу Кurkul.com сказав президент Української аграрної конфедерації (УАК) Леонід Козаченко.

«Я відкрито висловив свою позицію перед учасниками мітингу — фермерами, які зібралися під під стінами Верховної Ради України, й виступали проти зняття мораторію на продаж землі. Я вважаю, що питання про ринок землі є дуже невчасним, ми до нього не готові», — сказав експерт.

Читати по темі: «Леонід Козаченко: Ринок землі треба відкривати тоді, коли буде довіра до влади і подолана корупція у державі»

За його словами, це пов’язано, насамперед, із недостатньою довірою до влади. Адже впродовж багатьох років урядовці маніпулювали цим питанням, і сьогодні у жодної людини немає впевненості у тому, що у неї не заберуть землю незаконним шляхом, що вона зможе законно цю землю комусь продати. Тому поки що відкривати ринок землі не на часі.

«У Парламенті я намагатимуся зробити все, що від мене залежить, для того, щоб мораторій був продовжений. Продаж землі не може бути розпочато до того часу, поки влада не зможе залучитися цілковитою довірою народу і поки не буде подолано корупцію. Якщо це трапиться, то треба відкривати ринок землі не вагаючись», — додав він.

Виконано за допомогою Disqus