Землю можна буде оформити швидко — Держгеокадастр

19 жовтня 2015 51 0
Землю можна буде оформити швидко — Держгеокадастр
Кurkul.comЗемлю можна буде оформити швидко — Держгеокадастр

Для оформлення землі потрібно буде лише два візити у державні органи. Про це повідомив голова Державної служби з питань геодезії, картографії та кадастру, пише ZN.UA.

«На мій погляд, нам вдалося придумати саме ту архітектуру двоетапної аграрної реформи, яка відповість на всі питання і виклики, які стоять перед нами», — зазначив він.

За його словами, концепція являє собою пакет з шести законопроектів, спрямованих на вирішення найбільш гострих проблем земельних відносин. Розробники при цьому намагалися уникнути ризиковано-радикальних кроків, якими неминуче стала б відміна мораторію.

«З цього пакету законопроектів один — «Про обіг земель» є повноцінним новим законом, решта ж змінюють діючі нормативні акти, що дає сподівання на їх проходження у парламенті», — сказав посадовець.

Він додав, що мета — спростити процедури оформлення землі, які зараз нераціонально забюрократизовані.

«Ми пропонуємо спростити систему, зробивши центри надання адмінпослуг (ЦНАП) уповноваженими посередниками між громадянами і чиновниками. Громадянин повинен буде прийти у держоргани тільки двічі. Один раз — щоб заявити про своє бажання оформити землю, другий раз — забрати правовстановлюючі документи», — повідомляє голова Держгеокадастру.

Максим Мартинюк деталізує, що за перший візит громадянин уповноважує ЦНАП представляти його інтереси на всіх інших етапах, у тому числі для підписання договору та найму землевпорядній організації. Щоб зняти питання про зловживання, ціни на ключові послуги, наприклад землевпорядні роботи, пропонується зафіксувати.

«Громадянин буде знати, що і скільки коштує, його не ганятимуть по посередниках, у кінці всіх процедур він отримає здачу. Комісійні ЦНАПи у нашому концепті не передбачені — зрештою, він просто робить ту роботу, для якої створювався», — наголосив він.

Виконано за допомогою Disqus