Силовики «кошмарять» отримувачів агродотацій

18 серпня 2019 1374 0
Силовики «кошмарять» отримувачів агродотацій
Культурологія

Відома агрофірма з Черкащини «Кищенці» стала об'єктом прискіпливої уваги з боку правоохоронців. Аграрії пов’язують це з отриманням дотацій з бюджету на будівництво нових комплексів для тварин, пишуть УНН із посиланням на прес-службу компанії.

Як пояснюють у господарстві, усе почалося з того, що слідче управління Головного управління Національної поліції у місті Києві запросило повний пакет документів, які «Кищенці» подавало до Мінагрополітики на отримання бюджетної дотації за програмою часткової компенсації за будівництво (реконструкцію) тваринницьких комплексів.

Пізніше посадових осіб підприємства викликали на допит до уповноважених на місцях слідчих.

У компанії кажуть, що не вагаючись надали правоохоронцям вичерпний перелік документів. Крім того, дали відповіді на всі запитання, поставлені уповноваженими слідчими під час допиту. Однак, на думку фермерів, така ситуація все ж є неприпустимою.

«Такого роду дії стосовно підприємства, яке дійсно на постійній основі створює будівлі сільськогосподарського призначення («Реконструкція з розширенням існуючої молочної ферми до 4421 голови для виробництва молока та вирощування телиць за межами с. Добра Маньківського району Черкаської області»), залучає іноземні інвестиції, забезпечує роботою сільське населення та покращує добробут мешканців сіл, узагалі не повинні мати місце», — заявили у «Кищенцях».

Виконано за допомогою Disqus