Аграрії розширять площі під ранніми овочами

30 жовтня 2015 83 0
Аграрії розширять площі під ранніми овочами
kus.slando.kzАграрії розширять площі під ранніми овочами

Українські аграрії з середини осені почали масово скуповувати насіння ранніх овочів пише «АПК-Інформ: овочі та фрукти».

Про підвищений попит на цьому тижні повідомили практично всі компанії, що спеціалізуються на продажу насіння овочевих культур.

Зі слів продавців, зазвичай господарства починали закуповувати насіння тільки у січні, і часто угоди укладалися на умовах часткової передоплати. Цього року фермери вже сьогодні готові викупити весь необхідний обсяг насіння на умовах 100% передоплати, намагаючись таким чином захистити себе від ризиків, пов'язаних із валютними коливаннями.

Фермери дійсно планують розширити площі під ранніми овочами. При цьому багато виробників роблять акцент не тільки на овочах «борщового набору»: підвищеним інтересом сьогодні користуються і сезонні овочі, такі як томат, огірок, кабачок, баклажан і перець.

Розширити плантації під ранніми овочами у новому сезоні планують як дрібні господарства, так і великі виробники. Стимулом для прийняття такого рішення стали рекордно високі ціни на пізні овочі всередині країни, крім того господарства бачать високий експортний потенціал українських сезонних овочів у напрямку ринку Європейського Союзу.

Виконано за допомогою Disqus