Фермер відмовляється повертати землю орендодавцю

30 жовтня 2015 63 0
Фермер відмовляється повертати землю орендодавцю
Тorange.bizФермер відмовляється повертати землю орендодавцю

На Харківщині фермер намагається залишити у своєму протиправному користуванні 35 га землі, пише прес-служба Генеральної прокуратури України.

«Фермерському господарству у 2012 р. було надано в оренду земельні ділянки сільськогосподарського призначення державної власності загальною площею понад 35 га з порушенням вимог земельного законодавства, без проведення земельних торгів», — пише сайт.

У повідомленні зазначається, що прокуратура Харківської області пред’явила позов про визнання незаконними розпоряджень Барвінківської районної державної адміністрації та договору оренди, відповідно до яких фермерському господарству передано у користування земельні ділянки.

«Зважаючи на вказані обставини, суди першої та апеляційної інстанції позов прокурора задовольнили. Однак фермерське господарство, намагаючись залишити у своєму протиправному користуванні земельні ділянки, звернулося із касаційною скаргою на вказані судові рішення», — інформує Генеральна прокуратура України.

Також додається, що разом з тим Вищий господарський суд України погодився з доводами Генеральної прокуратури України залишив у силі рішення судів попередніх інстанцій.

Виконано за допомогою Disqus