Продавати землю чи ні ВРУ вирішить у четвер

4 листопада 2015 57 0
Продавати землю чи ні ВРУ вирішить у четвер
FacebookПродавати землю чи ні ВРУ вирішить у четвер

Під час засідання Комітету Верховної Ради України з питань аграрної політики та земельних відносин, що відбулося 3 листопала, було прийнято рішення розглянути усі зареєстровані у ВРУ законопроекти щодо продовження мораторію на продаж землі у четвер, 5 листопада.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив депутат Верховної Ради України VIII скликання Вадим Івченко.

«З розглянутих семи законопроектів було підтримано тільки два: 2273-а «Про приватну ветеринарну практику» (але з зауваженнями і проханням доопрацювати) та №2284-а «Про внесення змін до закону України «Про ліцензування видів господарської діяльності щодо виробництва ветеринарної продукції та ліцензування діяльності з особливо небезпечними хімічними речовинами» (тут передбачені вимоги до забезпечення якості ветеринарних препаратів при їх розробці, виробництві та контролі)», — пише він.

За його словами, зконопроект №1051 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів (щодо скасування плати за оформлення документів на земельні ділянки для населення)» Комітетом не підтриманий, оскільки для його впровадження у державному бюджеті має бути заплановано близько 5 млрд грн.

«Ще один відхилений комітетом законопроект №2083-а «Про внесення змін до ст.15 Закону України «Про оренду землі» (щодо індексації орендної плати на земельні ділянки) закріплював необхідність перегляду орендної плати на земельні ділянки щороку не пізніше 31 січня виходячи з динаміки коливання курсу гривні до основних іноземних валют. У ст.15 Закону «Про оренду землі» однією з істотних умов договору оренди землі передбачено індексацію, але стаття 25 цього законопроекту фактично нівелює цю норму. І для того аби механізм запрацював, необхідно внести зміни саме у 25 статтю. Тому ми будемо напрацьовувати інший законопроект», — підсумував політик.

Виконано за допомогою Disqus