Мораторій не буде автоматично припинений з 1 січня

5 листопада 2015 94 0
Мораторій не буде автоматично припинений з 1 січня
Еlviejotopo.comМораторій не буде автоматично припинений з 1 січня

Дія мораторію на продаж земель сільськогосподарського призначення не буде автоматично припинена з 1 січня 2016 р. Про це заявив голова Комітету Верховної Ради України з питань аграрної політики та земельних відносин Тарас Кутовий, пише прес-служба Комітету Верховної Ради України з питань аграрної політики та земельних відносин.

«Критичність ситуації відсутня, оскільки відміна мораторію вступить у силу лише з ухваленням закону про обіг земель сільськогосподарського призначення. Тому нагнітання ситуації, що прийде 1 січня і буде відмінений мораторій, – не відповідає дійсності», — сказав Тарас Кутовий.

Він наголосив, що ще у липні цього року комітет провів засідання з зазначеного питання та розглянув низку законопроектів про продовження мораторію.

«Усі вони різняться лише датою до якої пропонується продовжити дію мораторію. Комітет звернувся з проханням до уряду визначити дату, коли буде завершене формування Державного земельного кадастру і таким чином може відбутися перехід дотехнічної реалізації питань про які йдеться», — зазначив посадовець.

Як зазначається у повідомленні, комітет пропонує до кінця цього року провести парламентські слухання щодо мораторію на продаж земель.

Виконано за допомогою Disqus