Аграріям щороку потрібно 35 млрд грн на техніку

10 листопада 2015 99 0
Аграріям щороку потрібно 35 млрд грн на техніку
Latifundist.comАграріям щороку потрібно 35 млрд грн на техніку

Вітчизняне машинобудування має зацікавити іноземних партнерів інвестувати у галузь.

Про це сказала заступник міністра аграрної політики та продовольства України з питань євроінтеграції Владислава Рутицька під час виставки аграрної техніки Agritechnica 2015 у Німеччині.

«Щорічна потреба в оновленні технічного парку агропромислового комплексу до технологічної потреби складає близько 35 млрд грн», — сказала посадовець.

За її словами, прискорити підвищення технічного рівня сільськогосподарської техніки, що виробляється в Україні, можливо шляхом покращення інвестиційної привабливості заводів через застосування сучасної, елементної бази провідних світових виробників, одночасно активізувавши роботу щодо розроблення та освоєння її власного виробництва.

«Мінагропрод ініціював скачування довідок-рахунків на реєстрацію сільськогосподарської техніки. Бланки довідок-рахунків та актів приймання-передавання транспортних засобів, у тому числі сільгосптехніки, не мають статусу документів суворого обліку та не впливають на стан безпеки дорожнього руху», — зазначає Владислава Рутицька.

Також додає, що у той же час ускладнюють процес реєстрації, продажу та купівлі сільгосптехніки. Відміна цього бюрократичного бар’єру спростить процедуру реєстрації, купівлі та реалізації техніки, виключить корупційну складову та зекономить час і кошти, а відповідно створить передумови здешевлення техніки.

Виконано за допомогою Disqus