Аграрії перейдуть на загальне оподаткування поетапно

11 листопада 2015 29 0
Аграрії перейдуть на загальне оподаткування поетапно
Latifundist.comАграрії перейдуть на загальне оподаткування поетапно

Міністерство аграрної політики і продовольства України пропонує ввести до Податкового кодексу норму щодо поетапного переходу сільгосппідприємств на загальну систему оподаткування, пише сайт Міністерства аграрної політики та продовольства України.

Проект закону про внесення змін до закону «Про внесення змін до ст. 209 Податкового кодексу України (щодо спеціального режиму оподаткування податком на додану вартість діяльності у сфері сільського та лісового господарства, а також рибальства)» опублікований на сайті Мінагропроду для обговорення.

Законопроектом пропонується з 1 січня 2016 р. частку коштів податку на додану вартість у розмірі 10% направити до спеціального фонду держбюджету з подальшим використанням її на державну підтримку галузей агрокомплексу і, у першу чергу, на підтримку галузі тваринництва, малих і середніх сільськогосподарських товаровиробників.

Очікується, що реалізація зазначеної норми забезпечить щорічно додаткові надходження до спеціального фонду державного бюджету у розмірі близько 2 млрд грн.

Виконано за допомогою Disqus