На Дніпропетровщині створять сучасні сімейні молочні ферми

16 листопада 2015 106 0
На Дніпропетровщині створять сучасні сімейні молочні ферми
Dairyunion.ruНа Дніпропетровщині створять сучасні сімейні молочні ферми

На Дніпропетровщині реалізується канадський проект зі створення сімейних молочних ферм, пише прес-служба Дніпропетровської облдержадміністрації.

Як зазначається у повідомленні, проект реалізовуватиметься у Васильківському, Апостолівському, Покровському районах області.

«Охочим трансформувати своє господарство у сучасну ферму нададуть обладнання та навчать ним користуватися. У результаті — підвищиться якість молока та врешті — його ціна», — інформує сайт.

Претендентів на створення сімейної молочної ферми обиратимуть на умовах конкурсу. Оцінюватимуть відповідність кандидатів декільком основним критеріям. У господарстві має бути мінімум 7 корів. Важливий потенціал і бажання хазяїна збільшити кількість рогатої худоби до 10 голів. У господаря повинне бути право власності на земельну ділянку, де знаходиться приміщення для худоби. Потрібно і достатньо місця для заготівлі кормів.

«А у майбутньому за допомогою нового обладнання здатність забезпечити прийом молока як мінімум від 10 господарств. До участі у проекті залучатимуть членів сільськогосподарських кооперативів або господарів, які готові до них долучитися», — зазначає прес-служба.

Також додається, що учасникам проекту обіцяють надати нове обладнання — усе, щоб коровам було комфортно. Заплановано і встановлення міні-танкерів охолодження молока на більшості новостворених ферм.

«Така модернізація дозволить господарям збільшити обсяги та отримати більш якісне молоко, при цьому — здешевити виробництво. Роботі у нових умовах селян навчатимуть», — повідомляє сайт.

Виконано за допомогою Disqus