На Черкащині аграрія підірвали гранатою через землю

16 листопада 2015 60 0
На Черкащині аграрія підірвали гранатою через землю
Аntikor.com.uaНа Черкащині аграрія підірвали гранатою через землю

На Черкащині чоловік підірвав гранатою себе та керівника місцевого сільськогосподарського товариства з дружиною, пише «Корупції — ні».

Чоловік загинув, двоє осіб відправили у лікарню. У міліції припускають, що вибухнула граната Ф-1.

«За фактом вибуху відкрито кримінальне провадження за частиною 2 статті 15, частини 2 статті 115 (замах на вбивство та умисне вбивство) Кримінального кодексу України», — повідомляє прес-служба управління Міністерства внутрішніх справ України у Черкаській області.

У селі вже другий рік поспіль триває конфліктна ситуація з виділенням земельних паїв. Місцеві селяни скаржаться, що сільгосппідприємство не повертає належну їм землю.

Володимир Р. підійшов до будинку Скрипки (голова СТОВ — автор.) обговорити ситуацію з паєм. Річ у тім, що між Володимиром і Скрипкою як директором СТОВ раніше виник конфлікт через оренду сільськогосподарського паю — чоловік хотів сам обробляти земельну ділянку, директор СТОВ був проти цього. У травні цього року до будинку Володимира навіть удерлися невідомі й побили чоловіка.

Селяни кажуть — мирної розмови між чоловіками не вийшло. Директор СТОВ начебто грозився Володимиру зброєю. Тому той у відчаї кинув дві гранати Ф1 — одна залетіла у двір Скрипки і не розірвалася, інша, кинута під ноги, виявилася фатальною.

Очевидно, саме зневіра у справедливому вирішенні земельного конфлікту підштовхнула чоловіка на крайній крок.

Виконано за допомогою Disqus