Аграрії мають змінити графіки посівів

18 листопада 2015 57 0
Аграрії мають змінити графіки посівів
Кurkul.comАграрії мають змінити графіки посівів

Метеорологи прогнозують щорічне скорочення кількості дощів на території України у літній період і одночасне збільшення опадів узимку і навесні. Про це повідомила старший науковий співробітник Українського гідрометеорологічного інституту Державної служби з надзвичайних ситуацій і Національної академії наук України Світлана Краківська, пише «УНІАН».

«Дослідження говорять про те, що у нас не буде великих змін річної кількості опадів і річкового стоку, але буде внутрішньорічний перерозподіл опадів. Ми будемо мати більше опадів у зимово-весняний період і менше опадів влітку, і на це повинні звертати увагу всі сфери діяльності, у тому числі і сільське господарство — відповідно складати графіки посівів», — сказала вона.

Експерт зазначила, що Україна не відчуває дефіцит води завдяки великій кількості річок, але у той же час належить до найменш забезпечених власними водними ресурсами країн Європи через забруднення води.

«У 2015 р. Україна пережила найсильнішу за всю свою історію посуху, коли навіть у північних та західних областях відчувався брак вологи у грунті і пересохло безліч річок», — зазначила начальник відділу агрометеорології Українського гідрометеорологічного центру Тетяна Адаменко.

За її словами, щоб водний баланс відновився, потрібно дуже багато опадів, потрібно багато часу.

Виконано за допомогою Disqus