Скасовано 40% бюрократичних паперів в АПК

18 листопада 2015 25 0
Скасовано 40% бюрократичних паперів в АПК
М.day.kiev.uaСкасовано 40% бюрократичних паперів в АПК

Міністерство аграрної політики та продовольства України має найвищі результати в антикорупційній діяльності серед усіх інших міністерств, заявив телеканалу «24» народний депутат України, член комітету Верховної Ради України з питань аграрної політики та земельних відносин Іван Мірошніченко.

Він наголосив, що саме дерегуляція дала поштовх ліквідації корупційних схем у системі Мінагропроду, адже усі попередні роки система була налаштована на ускладнення життя бізнесу.

«Запровадження надмірних сертифікатів та дозволів, зрештою, стало не тільки корупційною годівницею для окремих чиновників, але й системним вилученням у товаровиробників обігових коштів. За ініціативи Мінагропроду та підтримки парламентського аграрного комітету ми скасували до 40% бюрократичних паперів. На сьогодні ринок економить близько 5 млрд грн, які бізнес залишає на власний розвиток», — пояснив Іван Мірошніченко.

Він наголосив, що Мінагропрод має успіхи щодо наведення ладу у державних кампаніях, проведення незалежного аудиту, підготовки їх до приватизації.

«З перших днів нашої роботи основною задачею було закрити старі схеми, які до того часу існували в структурі відомства. Ми радикально змінили кадрову систему відомства, помінявши практично всіх директорів департаментів. До роботи підключилися нові люди, які прийшли, зокрема, із бізнесу. Головна вимога до них – не мати корупційного шлейфу», — пояснив заступник міністра аграрної політики та продовольства України Ярослав Краснопольський .

Виконано за допомогою Disqus