Аграріям і владі треба налагодити комунікацію — експерт

22 листопада 2015 49 0
Аграріям і владі треба налагодити комунікацію — експерт
Wiki.kspu.kr.uАграріям і владі треба налагодити комунікацію — експерт

Фермери часто не обізнані про останні законодавчі ініціативи, зміни та новини сільськогосподарської галузі, зазначає проектний менеджер реформи аграрного сектору Національної ради реформ Олег Проценко, пише сайт громадської організації AgroReformsUA.

За його словами, про проблему відсутності комунікації влади та аграріїв він дізнався під час поїздок різними регіонами України у рамках проекту «Дерегуляція проти корупції». Їм мало відомо про фінансову допомогу, аграрні розписки та можливості, які вони надають.

«Аграрії нарікають на нестачу інформації про те, як покращити своє виробництво. Зокрема, не знають, з чого розпочати експорт, до яких органів звернутись, які вимоги до якості товару висувають країни-імпортери тощо», — розповідає експерт.

За його інформацією, також викликають значні труднощі різні бюрократичні процедури, як оформлення документів для тієї ж фінансової допомоги, ведення бухгалтерського обліку, оформлення працівників тощо.

«Найбільш хвилююче те, що фермери не знають, де взяти подібну інформацію, адже досі подібних інститутів у нашій країні не було створено. Відсутність комунікації з владою зменшує ефективність їх роботи та згубно впливає на розвиток усієї галузі», — резюмує Олег Проценко.

Виконано за допомогою Disqus