Темпи перевезень зерна залізницею на 19% перевищили минулорічні

9 березня 2020 471 0
Темпи перевезень зерна залізницею на 19% перевищили минулорічні
Kurkul.com

В лютому 2020 р. обсяг перевезень зернових вантажів залізницею знизився до 3,5 млн т. І хоча темпи падають четвертий місяць поспіль, показники поточного маркетингового року вище аналогічних в минулому сезоні. Повідомляє Zernovoz.ua.

«В січні ми прогнозували, що обсяг перевезень зернових вантажів з/д транспортом, в найближчі місяці, залишатиметься на рівні 3,6 – 3,8 млн тон на місяць, чому сприяв ряд факторів (ознайомитись можна тут). Але внаслідок поширення паніки на фінансових і товарних ринках, яке триває протягом останніх тижнів, попит на аграрну продукцію на світових ринках знизився», —  йдеться у повідомленні.

Зазначається, що також важливим фактором став перерозподіл експортного вантажопотоку зернових на авто і річкові перевезення, чому сприяла тепла зима, внаслідок чого навігація річкового транспорту по Дніпру не припинялась.

Всього за липень–лютий 2019/20 МР залізничним транспортом було перевезено 28,7 млн т зернових вантажів, що на 19,6% вище показника минулого маркетингового року.

Виконано за допомогою Disqus