На Полтавщині зберуть 5 млн т зернових

25 листопада 2015 51 0
На Полтавщині зберуть 5 млн т зернових
Кurkul.comНа Полтавщині зберуть 5 млн т зернових

Полтавські аграрії до кінця листопада подолають відмітку у 5 млн т зернових, пише прес-служба Полтавської облдержадміністрації.

Як зазначається у повідомленні, нинішній рік, як і планувалося, став для полтавських хліборобів рекордним. Станом на 23 листопада аграрії Полтавщини вже намолотили 4,9 млн т зернових.

«Це на 300 тис. т більше, ніж торік. При чому ця цифра не остаточна. Адже в останню декаду листопада сільгоспвиробникам Полтавщини залишилося зібрати кукурудзу ще на 50 тис. га. А це додаткові ще понад 300 тис. т збіжжя», — зазначив директор департаменту агропромислового розвитку Полтавської облдержадміністрації Іван Рева.

За його словами, що ж стосується нового врожаю, то озимими засіяли 248 тис. га сільгоспугідь. Стан на озимому клині не надто оптимістичний, зважаючи на примхи осінньої погоди та нещодавню посуху.

«На 120 тис. га сходів ще немає, проте це не безнадійно. Завдяки дощам, які пройшли, і високим температурам, що тримаються в останній місяць осені, насіння, яке лежало у сухому ґрунті, проростатиме. Згідно з прогнозами синоптиків, погодні умови до кінця місяця також цьому сприятимуть. Доля таких полів залежатиме від погоди взимку та навесні», — сказав заступник директора інституту свинарства і агропромислового виробництва Національної аграрної академії наук Володимир Гангура.

Також він додав, в області вже почали формувати так званий страховий насіннєвий фонд на випадок, коли навесні доведеться пересівати озимий клин ярими культурами.

Виконано за допомогою Disqus