Тваринники Запоріжчини отримають додаткову компенсацію за кредити

26 листопада 2015 48 0
Тваринники Запоріжчини отримають додаткову компенсацію за кредити
Кurkul.comТваринники Запоріжчини отримають додаткову компенсацію за кредити

Запорізькі тваринники можуть отримати додаткові кошти на здешевлення взятих кредитів, пише прес-служба Запорізької облдержадміністрації.

Як зазначається у повідомленні, тваринники стали активними учасниками державної програми, яка дозволяє отримати компенсацію за кредити, взяті на вирощування та розведення великої рогатої худоби.

«Конкурсна комісія до переліку підприємств агропромислового комплексу, які мають право на отримання компенсації відсоткової ставки за кредитами банків, включила 53 заявки від 33 суб`єктів господарювання з розрахунковою сумою компенсації у межах дії кредитного договору на цей рік у сумі 11167 тис. грн», — інформує сайт.

Також додається, що перевага була надана 14 суб’єктам (18 заявок), які мають чистий дохід (виручку) від реалізації продукції (товарів, робіт, послуг) за останній рік до 10 млн грн із сумою компенсації 1,943 млн грн і двом суб`єктам (5 заявок), які провадять діяльність з вирощування та розведення великої рогатої худоби молочних порід, іншої великої рогатої худоби з сумою компенсації 3,133 млн грн. Задоволено також 30 заявок інших 17 підприємств на суму 6,091 млн грн.

«Проте бажаючих долучитися до програми здешевлення кредитів більше. У зв’язку зі значним попитом аграріїв департамент агропромислового розвитку заявив про додаткову потребу у компенсаційних коштах в обсязі 2185 тис. грн ще для семи суб’єктів господарювання», — зазначається на сайті.

Станом на 24 листопада суб’єктам господарювання фактично сплачено 8929,3 млн грн компенсацій або 80% від загальної суми, виділеної для області. Залишок коштів складає 2237,7 млн грн або 20%.

Виконано за допомогою Disqus