На Вінниччині виробляють корми для тварин за стандартом GMP+

23 березня 2020 238 0

Компанія «Цехаве Корм» успішно пройшла аудит та отримала сертифікат GMP+ В1 та В3. Про це Kurkul.com повідомили в прес-службі компанії.

«Отримана сертифікація GMP + — це гарантія і доказ тому, що ТОВ «Цехаве Корм ЛТД» відповідає всім міжнародним нормативам та регламентним вимогам Європейського Союзу. Сертифікат GMP підтверджує, що продукція «Цехаве Корм» вироблена в суворій відповідності з необхідним нутріціологічним складом в умовах, що не допускають попадання сторонніх речовин, а також належним чином упакована, що гарантує збереження всіх властивостей протягом терміну придатності», — зазначено у повідомленні. 

Основу стандарту GMP + складає НАССР (Аналіз небезпек і критичні контрольні точки). Стандарти GMP + синхронізовані з вимогами ISO 9001 в частині вимог до системи менеджменту, але додатково встановлює спеціальні вимоги: 

  • до продукції; 
  • до процесів, наприклад, до закупівлі сировини та послуг, відбору та зберіганню проб, моніторингу готової продукції, підтвердження безпеки продукції та ін. 

Учасники схеми сертифікації по GMP + отримують доступ до міжнародних баз виробників кормів, до даних щодо якості та безпечності продукції, до загальної бази оцінки ризиків та інформації про інциденти у сфері кормового ланцюжка і передових заходів щодо поліпшення якості. 

«Цехаве Корм» успішно пройшла аудит чеського офісу компанії «Guardis International Certifications», аудитор якої провів перевірку системи менеджменту, інфраструктуру підприємства і показники виробництва. 

«Значок GMP + говорить про те, що компанія пройшла найскладнішу сертифікацію у сфері виробництва, що всі процеси автоматизовані та знаходяться під контролем, під таким же контролем — всі постачальники», — повідомили в компанії. 

Виконано за допомогою Disqus