США реалізує в Україні новий проект підтримки агросектору

30 листопада 2015 158 0
США реалізує в Україні новий проект підтримки агросектору
Duma39.ruСША реалізує в Україні новий проект підтримки агросектору

Американський уряд запустить в Україні новий проект з підтримки сільського господарства, про це журналістам повідомив директор Місії агентства Сполучених Штатів Америки з міжнародного розвитку (USAID) в Україні, Білорусі і Молдові, пише «УкрАгроКонсалт».

Цей проект замінить п'ятирічну програму Агентства Сполучених Штатів Америки з міжнародного розвитку (USAID) «Агроінвест», що закінчується у 2016 р.

«У проекта назва співзвучна зі словом вread (англ «хліб»). Я не скажу вам, що це означає, ви повинні дочекатися і побачити. Але у наступному місяці ми анонсуємо його», — сказав експерт.

Він зазначив, що американський уряд продовжить надавати підтримку малим і середнім сільськогосподарським виробникам в Україні, зокрема, у сфері забезпечення доступу до кредитування. Крім того, у фокусі роботи будуть також проблеми зрошення та земельної реформи.

«Шкода, що так багато власників землі нічого не отримують від цього, тому що можуть тільки здавати землю в оренду і майже змушені це робити тому, хто обробляє всю землю в регіоні», — сказав експерт.

Він підкреслив, що ключовим завданням земельної реформи є не тільки дати кожному можливість для реалізації прав володіння ділянками, а й захист цих прав.

Виконано за допомогою Disqus