Наступний етап інституційної реформи запустять у 2016 р.

3 грудня 2015 76 0
Наступний етап інституційної реформи запустять у 2016 р.
Ukrmillers.comНаступний етап інституційної реформи запустять у 2016 р.

У Міністерстві аграрної політики та продовольства України буде здійснено інституціональну реформу, про це заявила радник міністра аграрної політики та продовольства України з питань кадрової політики Марина Зеленкова, пише прес-служба Мінагропроду.

За її словами, мета реформи — привести функціонально-організаційну структуру відомства у відповідність до визначених стратегічних цілей та завдань.

«Мусимо констатувати, що функції та повноваження міністерства потребують перегляду та внесення суттєвих коректив. Адже за останні роки функціонал аграрного відомства, як і багатьох інших, лише частково та косметично оптимізувався тим чи іншим керівником. Урешті-решт, це призвело до того, що частина повноважень або не відповідає вимогам часу, або взагалі випала, і ніколи не реалізовувалась належним чином», — зазначила вона.

Посадовець сказала, що ще у квітні 2015 р. кадровою службою Мінагрополітики було розпочато інституційну реформу, в тому числі і її кадровий сегмент.

«Так було проведене скорочення та суттєве оновлення кадрів, впорядковані внутрішні процеси, змінена організаційна структура, розпочаті конкурсні відбори на посади директорів держпідприємств. На початку 2016 р. планується запустити наступний етап інституційної реформи, яка буде спрямована на поступову побудову нової структури стратегічного управління», — розповіла вона.

Марина Зеленкова повідомила, що вже розроблено покроковий план втілення інституційної реформи, покликаної задати новий тон та якість роботи державних службовців, змінити застарілу та забюрократизовану систему документообігу, зменшити кількість внутрішніх процедур погоджень.

Виконано за допомогою Disqus