Аграрії протестуватимуть проти введення квот на імпорт добрив

27 травня 2020 69 0
Аграрії протестуватимуть проти введення квот на імпорт добрив
kurkul.com

Іван Слободяник, голова об'єднання «Агро-Продовольча Рада», на своїй сторінці у Facebook повідомив, що завтра, 28 травня, у містах та селах України заплановані акції протесту аграріїв проти наміру Мініекономіки ввести квоти на імпорт мінеральних добрив, пише Kurkul.com.

За його словами, всі аграрні асоціації та Комітет Верховної Ради з питань аграрної та земельної політики виступили проти квотування, проте міністерство має намір ввести обмеження на імпорт міндобрив в Україну з Європейського Союзу, Білорусі, Узбекистану та інших країн строком на 3 роки.

«Проте міністерство продовжує нас не чути. Замість того, щоби займатися польовими роботами, ми вимушені відстоювати свою позицію на акціях протесту», — зазначив Іван Слободяник.

Також він нагадав, що встановлення монополії призвело до подорожчання добрив для сільгоспвиробників одразу на 30-40%.

«Зараз Міжвідомча комісія з міжнародної торгівлі при Мінекономіки планує ввести обмеження на імпорт міндобрив в Україну з Європейського Союзу, Білорусі, Узбекистану та інших країн строком на 3 роки. Аграрії, експерти, народні депутати виступили проти квотування, оскільки воно зміцнить монополію Ostchem Дмитра Фірташа та спровокують збільшення цін на внутрішньому ринку добрив», — йдеться у повідомленні.

Читати за темою: Через обмеження імпорту добрив внутрішні ціни зростуть втричі

 

Виконано за допомогою Disqus