На Полтавщині відновлять зрошення

6 грудня 2015 53 0
На Полтавщині відновлять зрошення
Latifundist.comНа Полтавщині відновлять зрошення

У Полтавській області мають на меті відновити систему зрошення, пише прес-служба Полтавської облдержадміністрації.

«2004 р. зрошення як таке припинило своє існування. Відродження розпочалося тільки з 2014 р. Проте нам вдалося зберегти 23 насосні станції, потужність яких складає 50 кубометрів води за секунду: ними можна 5 разів перекачати Псел», — повідомив начальник Полтавського обласного управління водних ресурсів.

За його словами, торік ввели в експлуатацію Градизьку зрошувальну систему — і цього року поливалося вже 1,5 тис. га землі. Найбільші площі — у 5 південних районах: Глобинському, Новосанжарському, Кременуцькому, Кобеляцькому, Машівському.

«Питання це потрібно вирішувати спільними зусиллями і за активної участі науковців. Очільник області запропонував спільно розробити детальну концепцію, щоб кошти з обласного екологічного фонду використовувалися не ситуативно на «латання дірок», а цілеспрямовано на комплекс заходів», — зазначив голова Полтавської облдержадмінітрації Валерій Головко.

Також він додав, що концепція має бути розрахована на кілька років. Її повинні затвердити на сесії обласної ради.

«Окрім того, програму відновлення системи зрошення плануємо подати у Кабмін та Міністерство аграрної політики та продовольства України, аби отримати фінансування з державного бюджету», — наголосив посадовець.

Виконано за допомогою Disqus