Від АЧС оздоровлено 23 пункти у семи областях України

7 грудня 2015 107 0
Від АЧС оздоровлено 23 пункти у семи областях України
Кunach.ruВід АЧС оздоровлено 23 пункти у семи областях України

В Україні з початку року завдяки проведенню комплексу заходів із ліквідації африканської чуми свиней (АЧС) від цієї хвороби оздоровлено 23 пункти у семи областях, пише сайт Держветфітослужби України.

На сьогодні карантин продовжує діяти у 14 неблагополучних пунктах семи областей (Київська, Чернігівська, Сумська, Полтавська, Одеська, Миколаївська та Черкаська). Очікується, що найближчими днями карантин буде знято із неблагополучного пункту у Гребінківському районі Полтавської області.

«Загалом із початку 2015 р. виявлено 37 випадків захворювання на АЧС у дев’яти областях нашої держави: Чернігівська (13), Київська (6), Сумська (6), Рівненська (2), Полтавська (2), Одеська (2), Миколаївська (4), Житомирська (1), Черкаська (1) області, у тому числі п’ять випадків серед диких кабанів, 31 — серед домашніх тварин та один інфікований об’єкт. 14 із вказаних випадків зареєстровано впродовж жовтня-листопада цього року», — інформує сайт.

Також додається, що при цьому АЧС вперше зареєстровано в Одеській, Миколаївській і Черкаській областях. Останній випадок АЧС зареєстровано 7 грудня поточного року у с. Берізки Кривоозерського району Миколаївської області.

Виконано за допомогою Disqus