Гідромеліорацію і договір оренди землі треба розділити — думка

9 грудня 2015 105 0
Гідромеліорацію і договір оренди землі треба розділити — думка
Кurkul.comГідромеліорацію і договір оренди землі треба розділити — думка

Треба розділити питання гідромеліорації і договору оренди землі від людей, так прокоментував Кurkul.com проект закону №2920 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо встановлення мінімального терміну оренди земельних ділянок сільгосппризначення, на яких проводиться гідротехнічна меліорація» директор Галицького земельного агенства Ігор Зварич вважає.

«Яке відношення має людський пай до належного стану утримання гідромеліорації? Це два кардинально різні питання. Меліоративні канали є у підпорядкуванні управління водних ресурсів, а пай це власність людини. Чи має право держава заставляти людину оформлювати право на оренду на 10 років? З точки зору бізнесу це вигідно, тому що людей з кожним роком стає все важче переконувати про термін оренди. Для мене, як для людини, що працює на землі, не вигідно проводити оновлення грунтів, якщо не буду впевнений що договір оренди буде зі мною переоформлений. Той, хто заявляє, що на законодавчому рівні треба встановити мінімальний строк оренди, це той хто не має достатньої репутації», — зазначає він.

Ігор Зварич вважає, що гідромеліоративні канали повинні передаватися в оренду законодавчим органом. Якщо людина, яка їх орендує, працює з цими каналами, вона буде тримати їх в належному стані.

«Мотивація цього закону яка: людина, яка буде орендувати ці меліоративні канали, буде тримати їх у належному стані, а закону про оренду землі немає. Тобто, якщо завтра договір оренди на землю буде розірваний, у господаря немає сенсу вкладати кошти в меліоративні канали», — коментує експерт.

Виконано за допомогою Disqus