На Чернігівщині з'явився новий молочний кооператив

10 грудня 2015 78 0
На Чернігівщині з'явився  новий молочний кооператив
Чернігівська ОДАНа Чернігівщині з'явився новий молочний кооператив

На Чернігівщині розпочав роботу кооператив, де приймають та переробляють молоко, пише прес-служба Чернігівської облдержадміністрації.

У рамках проекту європейської комісії Програми розитку організації об’єднаних націй було заплановано створення двох кооперативів.

«Один із них — молочний у Кукшині, Ніжинського району. Для нового підприємства вирішили використати приміщення колишнього дитячого садка, яке тривалий час пустувало. У процесі підготовки будівлю перепланували, зробили ремонт», — інформує сайт.

За підтримки єврокосімії планують придбати спеціальний автомобіль для збору молока у населення Кукшина й довколишніх сіл. Уже встановили спеціальне холодильне обладнання, яке забезпечить належне зберігання сировини. На перспективу планується замкнутий цикл виробництва — збір, переробка й пакетування екологічно-чистої ексклюзивної продукції місцевого виробництва, йдеться у повідомленні.

«На початковому етапі об’єми заготівлі сировини обмежаться 500 л на день. Планують і продаж готової продукції», — додає прес-служба.

Виконано за допомогою Disqus