В Україні розпочато загальний страйк аграріїв (оновлюється)

10 грудня 2015 178 0
В Україні розпочато загальний страйк аграріїв (оновлюється)
061uaВ Україні розпочато загальний страйк аграріїв (оновлюється)

В Україні розпочато загальний страйк аграріїв. Ми пропонуємо стежити за подіями у різних містах країни у режимі он-лайн.

Одещина вивела техніку на знак протесту

Під стінами Одеської облдержадміністрації зібрались представники з усіх куточків області, про це Кurkul.com повідомила прес-секретар Одеської обласної організації Аграрної партії Альона Новічкова.

За її словами, кожен район області делегував по декілька десятків представників на захід. Було підігнано і техніку — трактори ХТЗ, «Білоруси», важкі трактори. Усього близько п’яти одиниць.

Виступаючі підіймаються на аграрний автомобіль, а учасники мітингу стоять з транспорантами, на яких вказані вимоги до влади.

«До учасників вийшов перший заступник голови обласної ради Олег Радковський і депутати обласної ради, які самі є аграріями. Вони підтримали мітингувальників», — заявила вона.

Читати по темі: Страйкувати проти відміни спецрежиму ПДВ вийде 100 тис. осіб

Черкащина вся з'їхалася на мітинг

На протест приїхали фермери з усіх двадцяти районів Черкащини. Також до мітингувальників приєднались представники обласної Асоціації фермерів на чолі з головою Віктором Гончаренком і голова Ради підприємців Черкащини Ольга Ракова.

«Я зачитала відкрите звернення до президента, прем’єр-міністра і голови Верховної Ради. Вимоги передані до ОДА, заступнику губернатора Віталію Ковалю. Він вийшов до аграріїв і пообіцяв, що буде підтримувати аграрну галузь і прислухається до нашої позиції», — розповіла голова обласної партійної організації Аграрної партії Наталія Старікова.

До мітингувальників, окрім представників ОДА, виходили депутати, як обласної ради, так і районних рад.

Вимоги Запорізьких мітингувальників розглядають на обласній сесії

У Запоріжжі на мітинг вийшло більше тисячі учасників. Були присутні представники обласної Асоціації фермерів, громадської організації «Аграрний союз» та Аграрної партії України. Тут також обійшлося без техніки, оскільки захід ніс мирний характер.

«Зараз в обласній раді проходить сесія, на якій депутати прийняли звернення від мітингувальників до президента і парламента, і пообіцяли його підтримати. Після цього воно буде направлено до Києва. Також отримав звернення і губернатор області, який нас прийняв, уважно вислухав і виказав підтримку», — повідомив голова запорізької регіональної організації Аграрної партії Олег Ніколенко.

На Харківщині аграріїв пітримали бізнесмени та підприємці

На майдан Свободи у Харкові вийшло близько 120 учасників. На проведення цієї акції організатори не мали такого узгодження, тому вона була швидкоплинною, повідомив голова Харківської обласної організації Аграрної партії Петро Скляр.

За його словами, серед людей, які були присутні на мітингу були не тільки аграрії. До мітингуючих, як і в інших областях, приєдналися бізнесмени і представники малого та середнього бізнесу.

«У місцевих представників не має можливості вигнати техніку на майдан під ОДА, оскільки він огороджений спеціальною сіткою і там збудоване дитяче містечко для святкування Нового року. Поки ми не викажемо свою позицію, будуть прийматись такі недолугі законопроекти. Цей закон направлений на одночасний збір податків і ніхто не думає, що це приведе до занепаду цілих галузей. Якщо хочеться м’яса — не обов’язково різати свиню», — сказав він.

Рівненські аграрії теж достукалися до влади

У Рівному мітинг розпочався пізніше, ніж в інших містах — о 12 годині. До центру області приїхали фермери практично з усіх районів. Були присутні представники Аграрної партії та обласної Асоціації фермерів, всього близько 300 учасників.

«До нас вийшов заступник голови ОДА з економічних питань, який підтримав звернення, оскільки розуміє, наскільки є важливим для Рівненської області цей спецрежим. Вважаю, що всі ті представники влади, які усвідомлюють важливість сільського господарства для сучасної України, зрозуміють і важливість наших вимог» — розповів заступник голови обласної організації Аграрної партії Юрій Подорожній.

Полтавщина пообіцяла використовувати методи протесту закордонних колег

Завершився мітинг і в Полтаві. На ньому було присутні близько 500 учасників. Представників Аграрної партії підтримали учасники асоціації фермерів і приватних землевласників «Відродження Полтавщини».

До мітингувальників вийшов перший заступник голови ОДА, який заявив, що підтримує учасників страйку, але не в усіх питаннях. Зокрема, він зазначив, що вимоги з приводу можливого скасування спецрежиму ПДВ не є актуальними, оскільки немає прямого закону про те, що його скасують.

Цього разу до стін ОДА підігнали лише один трактор, на наступних акціях техніки буде значно більше. Про це повідомила прес-секретар голови обласної організації Аграрної партії Наталія Хорольська.

«Ця акція була попереджувальною і мирною. Але якщо до аграріїв не прислухаються, то ми будемо використовувати методи наших закордонних колег, котрі відстоювали свої права з технікою, тягачами, які виганяли до муніціпалітету », — заявила вона.

У Чернівцях підрахували податкове навантаження на фермерів області

У Чернівцях на мітинг вийшло близько 150 учасників. До мітингуючих вийшов голова Чернівецької ОДА Олександр Фещук, якому зачитали звернення фермерів, і він пообіцяв підключити депутатів Верховної Ради від Чернівецької області, для того, щоб вони посприяли вирішенню питання.

«На Буковині 56% сільського населення, тому відміна пільг по сплаті фіксованого податку і спецрежиму ПДВ збільшить податкове навантаження на фермерів у 4 рази і щоб не збанкрутіти дрібні та середні підприємства змушені будуть піти у тінь», —повідомила заступниця голови обласної організації Аграрної партії Руслана Івасюк.

Кіровоградщина вразила строкатістю учасників

У Кіровограді був, мабуть, найстрокатіший склад учасників акції. Тут, окрім представників Аграрної партії, можна було побачити членів громадської організації «Протидія корупції», всеукраїнської Асоціації садівників і огородників, Асоціації фермерів і приватних землевласників області, сільськогосподарських рад деяких районів області, працівників обласного управління сільського господарства. Усього близько 380 учасників, що представляли 19 районів області.

«Ми передали голові ОДА Сергію Коваленко лист зі зверненням, і попередили, що якщо вище керівництво України не виконає наші вимоги, то 15 грудня ми вийдему з технікою і будемо представлені в більш кількісному складі і будемо мітингувати у всіх куточках району і області», — заявив голова партійної організації Аграрної партії Кіровоградського району Андрій Жила.

Виконано за допомогою Disqus