Порошенка попросили ветувати закон щодо дерегуляції в АПК

10 грудня 2015 59 0
Порошенка попросили ветувати закон щодо дерегуляції в АПК
Ktrs.comПорошенка попросили ветувати закон щодо дерегуляції в АПК

Союз хіміків України звернувся з проханням до Президента України Петра Порошенка ветувати закон №2558а «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, які стосуються дерегуляції в агропромисловому комплексі». Про це йдеться у відкритій заяві Союзу хіміків, пишуть «Українські Новини».

«Союз хіміків України впевнений, що внесення у цей законопроект положення про ввезення мінеральних добрив без державної реєстрації є проявом відвертого лобізму та спрямоване на стимулювання імпорту мінеральних добрив з Російської Федерації», — йдеться у заяві.

У ньому також підкреслюється, що у перелік агрохімікатів, дозволених цим законопроектом для ввезення на митну територію України без державної реєстрації, внесені і ті мінеральні добрива, які ввозилися протягом 2014 р. без державної реєстрації з порушенням закону «Про пестициди і агрохімікати», щоб обійти антидемпінгові заходи з ввезення в Україну аміачної селітри з Росії.

Відзначається також, що Союз хіміків звертав увагу на вищевказані порушення Державної фіскальної служби, яка згодом провела розслідування і посилила контроль за ввезенням міндобрив.

Автори заяви вважають, що у законі, безумовно, є безліч позитивних поправок, які суттєво спрощують ведення бізнесу для сільгоспвиробників, однак підкреслюють, що під виглядом «спрощення регуляторного середовища» проштовхуються інтереси великих закордонних імпортерів добрив, в першу чергу, російських.

«В умовах падіння економіки вважаємо неприпустимим давати зелене світло закону, який безпосередньо стимулює збільшення імпорту», — заявляють вони.

Виконано за допомогою Disqus