Фермерам порадили, як обрати гібриди ріпаку для ранньої сівби

25 серпня 2020 71 0
Фермерам порадили, як обрати гібриди ріпаку для ранньої сівби

Посівна 2020 року, за прогнозами, не дуже відрізнятиметься від минулорічної, через це у деяких областях аграрії у спробах спіймати вологу вже розпочали посів.

Якщо кліматичні особливості регіону так складаються, що ви вирішуєте сіяти ріпак у липні, то необхідно вибирати гібриди, особливістю яких є можливість на початку вегетації інтенсивно розвивати кореневу систему, а не вегетативну надземну масу. Про це йдеться у матеріалі «Рання сівба ріпаку — який гібрид обрати» на Kurkul.com.

Зазначається, що гібриди мають формувати розлогу розетку на поверхні ґрунту, що дозволяє максимально ефективно використовувати наявну вологу.

«Звісно, тут не потрібно забувати про використання регуляторів росту, щоб рослини ввійшли в зиму в правильній фазі. Якщо погода не дасть сіяти ріпак у відповідний для нього термін, то для пізніх посівів рекомендується гібрид, який має швидкі темпи росту восени та у період весняного відновлення вегетації. Можна вибирати гібрид, який є гнучким до термінів посіву», — йдеться у матеріалі.

Протягом останніх років група Soufflet розвиває напрямок власного бренду Soufflet Seeds. Цього сезону партнери компанії матимуть змогу спробувати новинку — гібрид озимого ріпаку Камсін, який розроблений для ринку східної Європи. Його технічні характеристики відмінно вписуються в погодно-кліматичні умови України та інших країн з континентальним кліматом, прохолодними зимами та дефіцитом вологи в осінньо-весняний період.

Камсін — середньо-ранній 00 гібрид з високим потенціалом урожайності, вмістом олії (>48%), адаптивністю та пластичністю, що дозволяє вирощувати цей гібрид у різних кліматичних зонах та за різної інтенсифікації вирощування. Рослини даного гібрида мають середню висоту, середні темпи розвитку як восени, так і навесні.

Середній розвиток рослин цього гібрида восени дозволяє:

  • бути більш гнучким щодо термінів посіву – можна сіяти як у ранні, так і у пізні терміни, хоча найкраще сіяти в оптимальні терміни;
  • не гальмувати ранні посіви рослин рістрегуляторами 3-4 рази до періоду зимового спокою.Зазвичай цілком достатньо двох обробок, навіть при ранніх строках сівби.
Виконано за допомогою Disqus

Матеріали за темою