Україна та Туреччина активізують роботу зі створення зони вільної торгівлі

2 вересня 2020 28 0

Україна і Туреччина вже найближчим часом активізують переговори щодо створення зони вільної торгівлі між країнами. Дані наміри були підтверджені в ході що відбулися 1 вересня телефонних переговорів між міністром розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства України Ігорем Петрашко і міністром торгівлі Туреччини Рухсаром Пекджаном, повідомила пресслужба Мінекономіки України.

«Україна і Туреччина мають тісні економічні зв'язки. Сьогодні наша мета — перезавантажити довготривалі переговори і знайти взаємовигідне рішення для укладення Угоди про вільну торгівлю. Переконаний, це дасть поштовх до реалізації нашої амбітної мети — збільшення річного торгового обороту до $10 млрд», — зазначив в ході розмови Ігор Петрашко.

Одним з важливих питань під час розмови стало обговорення підняття тарифів Туреччиною в рамках її можливостей в СОТ та як це негативно впливає на українські компанії. Сторони погодились, що один з варіантів врегулювання ситуації є спільне напрацювання оптимальної тарифної пропозиції та укладення Угоди про вільну торгівлю.

Так, 28 серпня турецька сторона вже направила оновлену тарифну пропозицію щодо доступу на ринок Туреччини для українських товарів. Однак, українські виробники стикаються з численними обмежувальними заходами, запровадженими турецькою стороною з початку цього року.

У зв’язку з цим, Міністри обох країн домовилися, що найближчим часом Торговий представник України та заступник Міністра Тарас Качка відвідає Анкару для комплексних консультацій з переговірником з турецького боку. Міністри також домовились провести особисті офіційні переговори для знаходження комплексного рішення проблем двосторонньої торгівлі у рамках майбутньої ЗВТ.

Не пропустіть актуальні матеріали на сайті:

Виконано за допомогою Disqus