На заводі Biligrain розповіли про шляхи очищення насіння

18 вересня 2020 59 0
На заводі Biligrain розповіли про шляхи очищення насіння
latifundist.com

Віктор Котик, завідувач виробництва на заводі Biligrain, розповів про те, як відбувається очищення насіння у матеріалі «Погляд зсередини: Виробництво насіння на заводі Biligrain» на Latifundist.com.

Він зазначив, що на заводі виробляється 10 т насіння/год. Підприємство працює цілодобово і зазвичай зміна складається з 4 працівників: керівник зміни, помічник оператора, водій навантажувача і фасувальник.

«У компанії дуже дбайливо ставляться до продукції, що виробляється, починаючи зі збору врожаю в поле до фасування насіння на заводі», — розповів Віктор Котик.

Зерно збирають комбайни-гібриди (з одним барабаном і ротором), перевантажувачі доставляють продукцію до автотранспорту і далі на насіннєвий завод, де вся технологія побудована так, щоб не травмувати насіння в процесі доопрацювання.

«Очищення зерна починається з самої приймальні ями. Завдяки потужній системі аспірації різні домішки відділяються від основного продукту. І в цілому система повітрозабезпечення на підприємстві побудована таким чином, що на всіх опорних постах розташовані шланги з повітрям, «пістолети» для зачистки агрегатів, технологічні пилососи. Таким чином, весь технологічний шлях насіння ретельно очищається після кожної культури, щоб не було змішання ні сортів, ні культур», — повідомляється в матеріалі.

Первинне очищення насіння проводять за допомогою двох машин. Спочатку великі та дрібні домішки із зерна відбираються на роторному сепараторі попереднього очищення MGP-100. Далі продукт очищається на універсальній зерноочисній машині МУЗ-16. За допомогою спеціальних решіт агрегат відсіває зерна різного розміру.

Після первинного очищення насіння надходять або на склад тимчасового зберігання, або на лінію вторинного очищення. Ваговий процесор допомагає розфасувати необхідну кількість насіння в контейнер тимчасового зберігання. Після того, як зерно розфасоване, принтер наносить дату фасування, назва продукту, з якого поля він був зібраний. Таким чином, штрихкод на пакуванні показує всі показники посівного матеріалу.

Читати за темою: Насіннєвий завод Biligrain на Хмельниччині оброблятиме до 240 т насіння на добу

Виконано за допомогою Disqus