В Україні 682 об'єднані громади не зареєстрували право власності на землю — Лещенко

25 вересня 2020 45 0
В Україні 682 об'єднані громади не зареєстрували право власності на землю — Лещенко
Kurkul.com

Станом на кінець серпня 25 об'єднаних територіальних громад не зареєстрували право комунальної власності на жодну земельну ділянку сільськогосподарського призначення, яку їм передали у власність. Про це повідомляє AgroPolit.com.

Зазначається, що загалом у 2018-2019 рр. головне управління Держгеокадастру передало у комунальну власність 788 ОТГ майже 1,7 млн га земельних ділянок. За собою одразу зареєстрували права громади Вінницької та Івано-Франківської областей. А ось у територіальних громадах Волинської, Дніпропетровської, Закарпатської, Київської, Одеської, Рівненської, Тернопільської, Хмельницької, Черкаської та Чернівецької областей цього робити не поспішають.

«Це питання відповідальності. Тому що половинчасті підходи реалізації земельних відносин, коли з 2017 р. частині громад передали землю, а частині — ні. Вони зобов'язані зареєструвати цю землю. Поки вона в підвішеному стані, а отже є можливості для маніпуляцій та тіньового обробітку землі. Це питання відповідальності безпосередньо громад, які взяли на себе цю землю», — зазначив Роман Лещенко, голова Держгеокадастру.

Також він додав, що згідно із дорученням президента, після місцевих виборів Держгеокадастр України передасть всі землі ОТГ. Йдеться про понад 2 млн га землі.

Читати за темою: В Україні посилено механізм впливу на порушників земельного законодавства

 

Виконано за допомогою Disqus

Матеріали за темою