В Україні пануватиме циклон та дощитиме — прогноз погоди на тиждень

5 жовтня 2020 186 0
В Україні пануватиме циклон та дощитиме — прогноз погоди на тиждень
Kurkul.com

Тиждень розпочнеться з опадів, які охоплять західну частину України та частково північні області, а також не оминуть дощі Вінницьку область. Повідомляє сервіс агропогоди Метео Фарм.

З 7 по 8 вересня циклон заполонить майже усю територію країни, винятком стане східна частина України. З 8 жовтня передбачаються найбільш інтенсивні дощі, подекуди кількість опадів досягне 21 мм.

У п’ятницю, 9 жовтня дощитиме скрізь, навіть на Сході очікуються короткочасні опади. Можливі несуттєві опади у суботу в південних та центральних областях. Упродовж усього тижня пануватиме мінлива хмарність, сонце то виходитиме із-за хмар, то ховатиметься знову. Вітер переважатиме північно-західного, південно-східного напрямку 2-7 м/с.

Температура трохи понизиться, повітря насититься вологою та свіжістю. В північних, західних та центральних областях нічна температура повітря коливатиметься від +5 до +16 °C, денна складе +13…+25 °C і лише на Півночі не підніметься вище +22 °C.

На Сході нічна температура опуститься до +6…+11 °C, денна досягне відмітки +17…+23 °C, в південних областях вночі +9…+18 °C, денна температура повітря прогріється до +16…+27 °C.  Найтеплішою добою виявиться понеділок 5 вересня.

Температура ґрунту на всій території України знаходитиметься в межах +4…+16 °C, а в південних областях максимально підніметься до +19 °C.

Виконано за допомогою Disqus