Постраждалим від посухи фермерам Одещини відправлено перший зерновоз із насінням

12 жовтня 2020 265 0
Постраждалим від посухи фермерам Одещини відправлено перший зерновоз із насінням
Всеукраїнський Конгрес Фермерів

З Києва вирушив перший зерновоз із допомогою для фермерів с. Трудове Кілійського р-ну Одеської обл. Про це повідомляє пресслужба Всеукраїнського конгресу фермерів.

Іван Слободяник, голова ВКФ, повідомив, що це перший зерновоз, який Конгрес відправив до Бессарабії, інші також в дорозі. Цю допомогу збирали учасники ВКФ з усієї України.

«Досі одеські аграрії не дочекались жодної компенсації через посуху, і є великі сумніви, що вона взагалі буде. Ми вирішили допомогти колегам-фермерам з Бессарабії. Зібрали з інших господарств насіння, пальне, добрива», — зазначив він.

Читати також: Запорізькі аграрії відправили насіння озимих культур фермерам Одещини

За даними Одеської облдержадміністрації, цього року через спеку втрати аграріїв Півдня складають 6,5 млрд грн, що становить 1,2 млрд грн недоотриманих коштів в бюджет. Враховуючи цей факт, від недофінансування страждатиме соціальна інфраструктура.

«Щоб подібна ситуація не повторилась наступного року, ми зараз наполягаємо на введені компенсації страхового платежу — це той інструмент, який би допоміг уникнути розмов про компенсації 5-6 тис. грн і суттєво допоміг господарствам відновитись від посухи», — наголошує голова ВКФ.

У Всеукраїнському Конгресі Фермерів повідомляють, що збір допомоги фермерам Одещини продовжується. Охочі допомогти можуть дізнатися всю необхідну інформацію на сайті farmers.org.ua.

Раніше повідомлялося, що ВКФ оголосив збір допомоги постраждалим від посухи фермерам

Виконано за допомогою Disqus