Зернові асоціації та аграріїв закликають знайти компроміс щодо виконання форвардів

27 жовтня 2020 67 0
Зернові асоціації та аграріїв закликають знайти компроміс щодо виконання форвардів
Kurkul.com

Вчора, 26 жовтня, на міжвідомчій нараді у Мінекономіки відбулося обговорення ситуації на зерновому ринку, виконання аграріями зобовʼязань за форвардними контрактами та питання документального підтвердження форс-мажорних обставин. Про це повідомляє пресслужба Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства.

Всі учасники наради погодились на тому, що Україна повинна й надалі підтверджувати статус надійного гравця на міжнародних ринках сільгосппродукції та виконувати свої торговельні зобов'язання. Разом з тим, йшлося про напрацювання певних механізмів, які б в адресному порядку допомагали у виконанні форвардних контрактів саме тим сільгоспвиробникам, які постраждали від складних погодних умов і неврожаю. 

«Ми всі розуміємо і цінуємо той прогрес, який Україна зробила за останні 5-10 років з точки зору збільшення виробництва та обсягів експорту. І ми всі розуміємо, що зобов’язання за форвардними контрактами мають бути виконані. Однак ми маємо врахувати ту ситуацію, в якій опинилися аграрії внаслідок погодних умов. Тому ми закликаємо усіх до пошуку розумного та компромісного рішення в цій ситуації», — наголосив міністр економрозвитку Ігор Петрашко.

На зустрічі було домовлено, що для представлення спільних та компромісних рішень асоціації мають надіслати свої пропозиції до міністерства протягом двох днів. 

Читати за темою: В Україні працюватимуть обласні робочі групи з вирішення податкових питань фермерів

Виконано за допомогою Disqus