Аграріям компенсували майже 762 млн грн відсотків за кредитами

2 листопада 2020 44 0
Аграріям компенсували майже 762 млн грн відсотків за кредитами
Kurkul.com

Станом на 29 жовтня загальна сума виплат аграріям за програмою часткової компенсації відсотків за користування кредитами становить майже 762 млн грн. Про це повідомляє пресслужба Мінекономіки.

Більше третини цієї суми (257,4 млн грн) Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства затвердило 26 жовтня. Ці кошти отримають понад 3,6 тис. позичальників, які подали заявки до уповноважених банків.

«Урядова програма здешевлення кредитів за час реалізації зарекомендувала себе як ефективний і дієвий ресурс для залучення фінансів в агропромисловий комплекс. За період січень-вересень поточного року відповідно до плану вже фактично використано 63,4% коштів», — наголосив Ігор Петрашко, міністр розвитку економіки торгівлі та сільського господарства України .

Зазначається, що загальний обсяг кредитів, залучений суб’єктами АПК становить 74 млрд грн. З них пільгових (підлягають компенсації) — 17,6 млрд грн: 8,1 млрд грн короткострокових; 4,3 млрд грн середньострокових; 5,2 млрд грн довгострокових. З них у тваринництво було залучено 3 млрд грн; в інші галузі — 14,6 млрд грн.

«Середні ставки банків, під які суб’єкти господарювання АПК залучали кредити становили 14-16 % річних. Із загальної кількості уповноважених банків, які підписали з Мінекономіки Меморандум про загальні засади співробітництва, беруть участь у наданні компенсації за кредитами 32 банки», — йдеться у повідомленні.

Читати за темою: Аграрний комітет ухвалив правки до держбюджету 2020: дотації для АПК збільшать вдвічі

Виконано за допомогою Disqus