У Великобританії зібрали найгірший врожай за останні 40 років

4 листопада 2020 87 0
У Великобританії зібрали найгірший врожай за останні 40 років

У Великій Британії фіксують значне зниження врожайності всіх основних сільськогосподарських культур, що змусило профспілку закликати уряд до посилених дій, інформує Farminguk.

Зокрема, урожайність пшениці та озимого ячменю знизились на 18%, у порівнянні з 2019 р., ярого ячменю — на 6%, а ріпаку олійного — на 15%. Згідно з попередніми підрахунками Defra щодо загального обсягу виробництва сільгоспкультур, урожай пшениці 2020 р. може бути найменшим з 1981 року.

«Ці цифри змусили Британську профспілку фермерів (NFU) закликати уряд допомогти аграріям справлятися з нестабільною погодою, будувати більш стійкий бізнес та продовжувати постачати продовольство», — йдеться в повідомленні.

Оскільки виплати фермерським господарствам мають змінитися з наступного року, профспілка також попросила оперативне та повне надання платежів BPS на 2020 р.

За словами голови правління одного з підрозділів NFU Метта Каллі, такі погодні моделі будуть лише частішати, тому надзвичайно важливо вирішити цю нестабільність і знайти рішення, які допоможуть впоратися з нею.

«Цю ситуацію можна частково полегшити за рахунок повних та своєчасних виплат фермерам цієї зими», — заявив Метт Каллі.

Вона також зазначила, що потрібна детальна інформація щодо нових схем ведення більш екологічного землеробства, як, наприклад, схеми захисту врожаю під час посухи або повені шляхом поліпшення структури ґрунту для збільшення його водозберігаючої здатності.

Виконано за допомогою Disqus