Фермери скаржаться на затягування реєстрації земельних угод

28 грудня 2015 85 0
Реєстрація земельних угод є бюрократичною тягантною
Еrve.uaРеєстрація земельних угод є бюрократичною тягантною

Завірити земельні угоди у державної служби часто нереально, а у приватному секторі — надто дорого, сказав фермер Петро Камельчук, пишуть «Волинські новини».

«Є так звана реєстраційна служба в області. Але до них не доступишся. Нещодавно у Турійському районі я привіз договори, вони полежали з місяць і я назад їх забрав незареєстрованими. Інші кажуть реєстратори, що у них штату не вистачає. Які колосальні гроші ми платимо за реєстрацію лише одного договору», — пояснює фермер.

Голова Волинської облради Ігор Палиця запропонував зробити облік угод, які лежать на реєстрації, і не зареєстровані, аби почати корінь проблеми. Він додав, що подібна ситуація була в Одеській області і її вдалося врегулювати.

«В Одесі була ситуація, коли біля реєстраційної служби були створені приватні кантори, які штучно створювали черги. Це робилося для того, щоб люди йшли не у реєстраційні служби, а до них. З цим всім ми там закінчили. Не знаю чи існує таке на Волині. Можливо, не вистачає робочого ресурсу, чи часу, чи це штучно. З цим необхідно розібратися», — зазначив голова облради.

Аби не бути голоснівним, представники влади вирішили на прикладі Петра Камельчука проконтролювати процедуру реєстрації угод.

Виконано за допомогою Disqus