Синоптики попереджають про ожеледицю на дорогах

14 грудня 2020 72 0
Синоптики попереджають про ожеледицю на дорогах
Kurkul.com

Упродовж тижня на всій території України переважатиме суцільна хмарність та мряка, лише у західних областях час від часу з’являтиметься сонце. Повідомляє сервіс агропогоди Метео Фарм.

«14 грудня на Півночі та в Центральній частині країни пройдуть значні опади у вигляді снігу та дощу. Також очікуються короткочасні опади в Харківській, Миколаївській, Одеській, Рівненській, Хмельницькій та Волинській областях. 15 грудня циклон зміститься на Східні області та частково охопить Сумську, Чернігівську, Дніпровську та Полтавську області. З 16 по 20 грудня без істотних опадів. Вітер матиме змінний характер 1-5 м/с», — йдеться у повідомленні.

Температури коливатимуться від невеликих плюсів вдень до несуттєвих мінусів вночі, що сприятиме утворенню ожеледі та опадам. В північних та східних областях нічні температури знизяться до -5…0°С, денна температура складе -2…+3°С. 

На Заході  вночі -2…+3°С, вдень температура повітря досягне позначки 0…+6°С, в центральних областях нічна температура знаходитиметься в межах -3…0°С, денна складе -2…+6 °С. На Півдні температура повітря вночі -3…+5°С, вдень досягне позначки +1…+8°С.

Температура ґрунту в північних та східних областях знаходитиметься в межах -6…+2°С, на решті території коливатиметься від -4 до +6 °С.

Виконано за допомогою Disqus