На Миколаївщині у фермера вилучено понад 76 тонн ячменю

16 грудня 2020 4127 0
На Миколаївщині у фермера вилучено понад 76 тонн ячменю
Kurkul.com

На Миколаївщині у фермера було вилучено зерно озимого ячменю загальною вагою понад 76,5 т, яке було вирощене на самовільно зайнятій земельній ділянці. Про це повідомляє Миколаївська обласна прокуратура.

«Досудове розслідування встановило, що в період з жовтня 2018 р. по червень 2019 р. житель Баштанського р-ну без будь-яких правових підстав зайняв земельну ділянку особливо цінних ґрунтів загальнодержавного значення загальною площею 50 га, розташовану в межах території Баштанської об’єднаної тергромади, і вирощував на ній зернову культуру — ячмінь», — зазначили у відомстві.

У ході розслідування було вилучено зерно озимого ячменю загальною вагою понад 76,5 т, вирощеного на самовільно зайнятій земельній ділянці. За клопотанням Баштанської місцевої прокуратури слідчим суддею на вилучене зерно озимого ячменю накладено арешт.

«За результатами судового розгляду вироком суду особу визнано винною за ч.2 ст.197-1 КК України та застосовано спеціальну конфіскацію майна в дохід держави у вигляді зерна озимого ячменю, яке було отримано в результаті вчинення злочину. Зараз органами державної виконавчої служби вирок суду в частині спеціальної конфіскації вищевказаного майна виконано в повному обсязі — до державного бюджету перераховано кошти в сумі 342 тис. грн, отримані від реалізації зерна», — повідомили в прокуратурі.

Читати за темою: Фермер поверне державі понад 60 га землі та сплатить 100 тисяч грн штрафу

Виконано за допомогою Disqus