Введення нових податкових норм треба відкласти до 1 квітня — думка

1 січня 2016 36 0
Вадим Івченко, народний депутат України
Sockraina.comВадим Івченко, народний депутат України

Необхідно відкласти введення нових податкових норм, що стосуються аграріїв, таку думку на своїй сторінці у Facebooк висловив нардеп Вадим Івченко.

За його словами, ухвалений податковий кодекс говорить про те, що 20% потрібно відразу заплатити тим аграріям, які займаються молочним скотарством, тобто залишається у них 80%. Усі інші аграрії відразу повинні заплатити 50%. Тобто тим, хто займається свинарством, птахівництвом, овочівництвом, ягодами, виноградом і так далі. Що це значить — виймають з аграрного бізнесу 50% обігових коштів.

«З боку держави — жодної програми підтримки не запропоновано і ніякої стратегії розвитку маленьких фермерських господарств теж немає. Великі аграрні господарства — протримаються. По невеликих — у нас сьогодні взяти кредит можливо тільки під 25-30%», — зазначив посадовець.

На його думку, ще півроку тому потрібно було починати переговори з МВФ щодо підтримки наших аграріїв, бо ті які працюють в країнах Європейського Союзу, і наші, знаходяться у нерівних умовах.

«Потрібно відкласти введення цих податкових норм, наприклад до 1 квітня, а до цього часу провести переговори і показати всі «за» і «проти» цих новацій. Можливо, щось можна запропонувати, якісь додаткові програми для виноградарів, овочівників, птахівників і головне для відтворення молочного поголів'я, що компенсує втрати. І тоді можна буде знайти рішення», — додав він.

Виконано за допомогою Disqus