Бункери-перевантажувачі підвищують швидкість збору врожаю на 30%

26 грудня 2020 96 0
Бункери-перевантажувачі підвищують швидкість збору врожаю на 30%
traktorist.ua

На підприємстві «АгроКІМ» щорічно зростає потреба у бункерах-перевантажувачах через їх прямий вплив на ефективність робіт при збиранні врожаю. Зокрема вибір зупинили на сільгосптехніці виробництва Egritech. Про це інформує Тraktorist.ua.

За словами Михайла Кошового, головного інженера «АгроКІМ», вибрали ці машини через те, що близьке розташування потужностей виробника сприяє оперативному та якісному сервісному обслуговуванню.

«Загалом, це дає нам можливість вивантажувати комбайни на ходу. Тобто ми уникаємо простоїв комбайнів, а це 4 години часу. За 1 год. на соняшниковому полі комбайн проходить 5-6 га. Виходить, що 4 години — це 20 га втраченого часу. Використання бункерів-перевантажувачів додає ефективності та підвищує швидкість зі збору врожаю на 20-30% — і це один з найсуттєвіших аргументів на користь таких бункерів», — пояснив він.

Читати за темою: В Україні представлено новий летючий трактор для точного землеробства

Олександр Оскаленко, директор Egritech, зазначив, що перевантажувальні бункери відрізняються за об’ємом, вантажністю та необхідною потужністю трактора. Найменшою є модель БНП-16 (кузов 16 м³, вантажність — 14 т). Найбільшою — БНП-40 (кузов 40 м³, вантажність — 29 т). Це обладнання під силу тракторам з потужністю від 150 к.с.

На підприємстві «АгроКІМ» працюють БНП-30 (кузов 30 м³, вантажопідйомність — 22,5 т), перші моделі яких були ще «сирими» та проходили своєрідний тест на підприємстві. Плюсом є те, що Egritech взяв їх за основу для подальших модифікацій, враховуючи побажання та зауваження працівників агрофірми.

Згодом у 2019 р. компанія придбала ще два бункери-перевантажувачі Egritech, що вже успішно відпрацювали 2 сезони. Слід зазначити, що у покращеній моделі 2019 р. вдосконалені деякі вузли: основний привід та головний редуктор, встановлені ваги. Такий апгрейд можливий і на старіших бункерах: виробником Egritech була здійснена гарантійна заміна вузлів на обладнанні 2016 р. випуску.

Виконано за допомогою Disqus