У відновлення систем зрошення залучать $1 млрд інвестицій

4 січня 2016 85 0
Відновлення систем зрошення утричі підвищить урожайність
Latifundist.comВідновлення систем зрошення утричі підвищить урожайність

Залучення інвестицій у відновлення систем зрошування на півдні України дозволить утричі підвищити урожайність та збільшити виробництво у сфері агропромислового комплексу, написав у своєму блозі на «РБК-Україна» міністр аграрної політики та продовольства України Олексій Павленко.

«Зрошування — це не просто примха наших аграріїв, це безвихідь. В такі посушливі роки, як цей, без води сотні тисяч гектар можуть перетворитися на пустелю. Тому реалізація проекту зрошення на півдні України, який охоплює 5 областей, стратегічно важлива для продовольчої безпеки України», — сказано в тексті блогу.

Влітку МінАПП разом із представниками Світового банку проаналізувало стан зрошувальної інфраструктури та винесло вердикт — фізична зношеність насосних станцій, каналів і трубопровідних мереж досягає 82%. Зрозуміло, що модернізація цих систем потребує великих фінансових вливань і самостійно Україні з цим не впоратися.

«У 2016 році ми очікуємо залучити до $1 млрд інвестицій. Передбачуваний ефект від реалізації проекту — зрошення майже 400 тис. га сільського господарських угідь, а звідси — збільшення урожайності в три рази та підвищення доходів сільгоспвиробників виробників», — пише Олексій Павленко.

Виконано за допомогою Disqus