Корупція на Вінничині: фермер поза конкурсом отримав у оренду 139 га землі

4 січня 2016 93 0
Вінницькому фермеру незаконно передали 139 га земель
Latifundist.comВінницькому фермеру незаконно передали 139 га земель

Прокуратура Вінницької області подала позовну заяву до Липовецького районного суду про визнання протиправними дії Головного управління Держземагенства у Вінницькій області щодо передачі 139 га земель для ведення фермерського господарства, повідомляє прес-служба відомства.

«Прокуратурою області виявлено факт передачі головним управлінням Держземагентства у Вінницькій області громадянину для ведення фермерського господарства на території Липовецького району земельних ділянок загальною площею 139 га. В той же час, передані в оренду п’ять земельних ділянок в порушення вимог закону не складають єдиний масив (розташовані на території трьох сільських рад)», — сказано у повідомленні.

Крім того, зазначений громадянин на момент отримання в оренду зазначених земель вже використовував для ведення фермерського господарства інші земельні ділянки, а отже не міг отримувати для ведення такого господарства нові землі на безконкурентній основі.

З огляду на наведені обставини, прокуратурою області до Липовецького районного суду подано в інтересах держави позовну заяву про визнання протиправними та скасування наказів Головного управління Держземагентства у Вінницькій області про передачу спірних земельних ділянок загальною площею 139 га в оренду, а також розірвання договору оренди землі та скасування його державної реєстрації.

Виконано за допомогою Disqus