Мінекономіки спільно з ЄС захищатиме географічні зазначення українських продуктів

21 січня 2021 29 0
Мінекономіки спільно з ЄС захищатиме географічні зазначення українських продуктів
pixabay.com

Мінекономіки поглиблює співпрацю з експертами ЄС для захисту географічних зазначень українських продуктів. Про це повідомила пресслужба Мінекономіки.

Зазначається, що заступник міністра Сергій Глущенко провів зустріч з представниками проєкту ЄС «Підтримка розвитку системи географічних зазначень в Україні», під час якої сторони обговорили результати спільної роботи та сформували план дій щодо подальших кроків.

Метою співпраці є наближення системи географічних зазначень в Україні до вимог законодавства ЄС та реалізація відповідної частини Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом.

Під час робочої дискусії сторони домовились зосередити спільні зусилля на розробці і ухваленні трьох проєктів Законів у сфері правової охорони географічних зазначень для:

  • сільськогосподарської продукції і харчових продуктів;
  • вин;
  • інших спиртних напоїв (окрім вин).

«Ухвалення цих трьох проєктів законів наблизить українське законодавства до права ЄС та позитивно вплине на ринкове середовище, сприятиме виходу на європейські ринки українських унікальних продуктів», — зазначив Сергій Глущенко.

Раніше в Україні були зареєстровані такі географічні зазначення як гуцульська овеча бриндзя, гуцульська коров’яча бриндза, мелітопольська черешня.

Виконано за допомогою Disqus