Агрофірма з Вінниччини встановила два нових силоси

25 січня 2021 61 0
Агрофірма з Вінниччини встановила два нових силоси
Kurkul.com

У 2020 р. агрофірма «Ольгопіль», що на Вінниччині, наростила потужності для механічного зберігання зерна, встановивши два нових силоси, місткістю 6 тис. т. Про це інформує Latifundist.com.

За словами Павла Каленича, директора агрофірми, елеваторна потужність підприємства становить 34 тис. т механізованого зберігання. З них 27 тис. т — це силоси, 7 тис. т — підлогові склади. Крім того, підприємство має складське приміщення без механізації, що розраховані на 10-12 тис. т.

«Перш ніж встановити елеватори ми прорахували рентабельність та окупність. Після розміщення першої черги в 2010-2011 рр. зрозуміли, що це вигідна справа. Тому наростили потужність в 2015-2016 рр. і, як кажуть, закріпили минулого року, додавши ще 2 бочки на 6 тис. т», — прокоментував він.

Відзначається, що всі силоси працюють з системою кабельної термометрії. Дані передаються до лабораторії, звідки фахівці можуть постійно спостерігати за станом зерна. Крім того, при необхідності включають аераційні вентилятори. Їх також застосовують для швидкого охолодження зерна.

Павло Каленич додав, що оскільки в елеваторах не вистачає каналів для вентиляції, то зерно, яке йде на насіннєвий матеріал зберігають в підлогових складах, оскільки там температурні умови набагато стабільніші.

Читати за темою: Пестициди стали ТОП-товаром в українському агроімпорті

Виконано за допомогою Disqus