На Миколаївщині з Держрезерву викрали 158 т пшениці

25 січня 2021 108 0
 На Миколаївщині з Держрезерву викрали 158 т пшениці
Kurkul.com

У вересні 2020 р. на державному підприємстві «Хлібна База №76» в Арбузинському р-ні Миколаївської обл. було викрадено зі сховищ 158 т пшениці, що завдало Державному агентству резерву України (Держрезерву) матеріальні збитки в розмірі 946,5 тис. грн. Про це інформує Latifundist.com.

Зазначається, що незаконні дії були здійснені в.о. заступника генерального директора, а також рядом посадових осіб.

«Організатор злочинної групи визначив функції кожного її члена, розробив план злочинної діяльності, що передбачає спрямування зусиль всіх учасників на отримання єдиного для всіх злочинного результату - отримання прибутку від незаконної реалізації пшениці», — йдеться в повідомленні.

Відзначається, що згідно з текстом постанови суду, серед посадових осіб, які брали участь у незаконній діяльності, крім в.о. заступника гендиректора були головний бухгалтер, бухгалтер, начальник першої дільниці, начальник виробничо-технологічної лабораторії першої ділянки і начальник охорони.

Крім того, повідомляється, що в.о. заступника генерального директора планував провести дії спрямовані на поліпшення показників зернової продукції шляхом здійснення сепарації (очищення зерна від лушпиння, стебел, листя і різного природного та андрогенного сміття) і складання відповідних документів, нібито в результаті відсіювання сміття виправдає зменшення кількісних показників зерна. 

«19 січня 2021 р. всім фігурантам справи було повідомлено про підозру нової правової кваліфікації за ч. 5 ст. 191 КК України — заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем в особливо великих розмірах, вчинене організованою групою», — йдеться в повідомленні.

Читати за темою: Фермеру з Луганщини інкримінують відмивання нелегальних доходів

Виконано за допомогою Disqus